Peste 100.000 de lei pentru hrana bolnavilor de SIDA din Olt

Persoanele infectate cu HIV/SIDA din Olt au primit, luna trecută, peste 100.000 de lei cu titlu de indemnizaţie pentru hrană. Cea mai mare sumă distribuită prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în octombrie, peste 4,4 milioane de lei, s-a îndreptat către persoanele cu handicap.

Indemnizaţiile pentru hrană cuvenite persoanelor care suferă de HIV/SIDA au totalizat, în octombrie, 108.841 lei, de care au beneficiat 271 de persoane. De cei mai mulţi bani la capitolul prestaţii sociale, respectiv peste 4,4 milioane de lei, au beneficiat persoanele cu handicap, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt. Acestora le urmează copiii care beneficiază de alocaţie de stat, AJPIS acordând luna trecută plăţi de peste 4,1 milioane de lei.

Venitul minim garantat acordat de stat s-a cifrat la peste 1,7 milioane de lei, în vreme ce mămicile aflate în concediul pentru creşterea copilului, aproape 1.900 de persoane, au primit indemnizaţii în valoare de peste 1,4 milioane de lei. 552 de mămici care au ales să lucreze în perioada de creştere a copilului au primit sume suplimentare în valoare totală de peste 280.000 lei. 7.700 de familii cu venituri reduse şi care au în întreţinere unul sau mai mulţi copii au primit peste 500.000 de lei, iar valoarea alocaţiilor de care beneficiază copiii aflaţi în plasament s-au ridicat la peste 96.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here