Urmărire ca-n filme pe străzile Slatinei după ce un şofer a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor

Urmărire ca-n filme, marţi, pe străzile Slatinei, dar şi în afara municipiului-reşedinţă de judeţ, după ce un tânăr a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, apăsând adânc pedala de acceleraţie atunci când a văzut că oamenii legii îi cer să tragă pe dreapta. 

Povestea a început pe strada Drăgăneşti din Slatina, unde un echipaj al Poliţiei municipale a încercat să oprească un autoturism pentru un control de rutină. La vederea poliţiştilor, şoferul autoturismului a apăsat la maximum pedala de acceleraţie, ţinând-o tot aşa până la ieşirea din oraş şi mai departe, spre Brebeni. Dându-şi seama că conducătorul auto ascunde ceva necurat, oamenii legii au plecat în urmărirea sa, reuşind să îl oprească în trafic pe fugar la mai mulţi kilometri în afara oraşului. 

„La data de 25.11.2014, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Slatina, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier, pe strada Drăgăneşti, din localitate, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, al cărui conducător auto a ignorat semnalele poliţiştilor. Poliţiştii au urmărit autoturismul, reuşind să-l oprească în trafic, pe raza comunei Milcov”, au declarat poliţiştii. 

Şoferul fugar este un bărbat de 39 de ani, Alexandru T., din comuna Milcov. După ce l-au prins, poliţiştii au înţeles repede graba conducătorului auto: acesta era băut bine. Ulterior, poliţiştii au descoperit şi că bărbatul conducea un autoturism neînmatriculat, cu numere false.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,84 mg/alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Slatina, în vederea recoltării de probe biologice. În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul condus de T. Alexandru este neînmatriculat şi că plăcuţele cu numărul de înmatriculare au fost atribuite unui alt autoturism, iar autorizaţia cu numerele provizorii a expirat în data de 15.10.2014”, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Şoferul din milcov este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea unui autovehicul cu numere false.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here