Cioban rătăcit pe câmp, găsit după 12 ore de căutări. Peste 50 de angajați MAI au participat la acțiune

Desfășurare impresionantă de forțe ale pompierilor, polițiștilor și jandarmilor în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru căutarea unui cioban rătăcit pe câmp între localitățile Urzica și Stăvaru. Bărbatul a sunat la numărul unic 112, în jurul orei 22.00, și a anunțat că s-a rătăcit, dar nu a putut indica zona aproximativă unde se află. 
După efectuarea apelului la 112, operatorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt și Serviciul de Telecomunicații Sspeciale Olt au încercat să restabilească legătura cu bărbatul, dar acesta avea telefonul închis. 

Pentru căutarea ciobanului au intervenit Detașamentul de Pompieri Caracal, Garda Vișina și Grupa Operativă a ISU Olt. S-a solicitat sprijin Poliției și Jandarmeriei, dar și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Urzica. În total, 52 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au început acțiunile de căutare a bărbatului, cu mai multe autospeciale de intervenție. 

„În jurul orei 03.00 s-au primit date despre domiciliul bărbatului, comuna Ștefan cel Mare, iar dispozitivul de căutare a fost mutat între localitățile Ștefan cel Mare și Potelu. Slavatorii au cerut sprijin Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Amărăști de Sus – județul Dolj, pentru începerea căutărilor la limita județelor Olt și Dolj. În jurul orei 07.00 au fost alertați și voluntarii din Ianca, Grojdibodu și Ștefan cel Mare, pentru extinderea căutărilor în aceste zone”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsășteanu. 
După mai bine de 12 ore de căutări fără înrerupere, în jurul orei 11.30, un echipaj de jandarmi l-a găsit de bărbat, conștient, pe un drum pietruit dintre localitățile Orlea și Celei. Pacientul, în vârstă de 32 de ani, a fost preluat de echipajul SMURD, monitorizat la fața locului. „Acesta era stabil hemodinamic și respirator și a refuzat transportul la spital”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here