COD GALBEN de ninsori, ploi, polei şi vânt în Olt. Alte 26 de județe și Capitala vor fi afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, două coduri galbene de precipitaţii mixte, polei, intensificări ale vântului şi ninsori valabil pentru 27 de județe, printre care se numără și Oltul. 

 

În noaptea de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor fi precipitaţii mixte în județele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Caraș-Severin, Argeș, Teleorman și Dâmbovița și Giurgiu. Potrivit meteorologilor, vor predomina ploile. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp. Local se va produce polei. Vântul se va intensifica treptat în sud-vestul şi sudul ţării, atingând viteze de 40…50 km/h, iar în sudul Banatului şi zona montană aferentă vor fi rafale de 70…80 km/h.

Începând de luni, ora 14.00, Codul galben se va extinde pentru București și alte 17 județene, avertizarea fiind valabilă până marți, la ora 22.00. În intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii, în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local stratul de zăpadă nou depus va depăşi 10…15 cm. Vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…60 km/h în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, iar la munte şi în sudul Banatului va sufla tare, cu peste 80 km/h. Local şi temporar, zăpada va fi viscolită”, arată ANM.

 

În toată această perioadă, pe arii restrânse, în regiunile sudice şi centrale se menţin condiţiile de producere a poleiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here