Cotoşman de la Camera de Conturi Olt, adjunct al şefului Gărzii Naţionale de Mediu

Florin Cotoşman, auditor la Camera de Conturi Olt an la rând, este, de câteva zile, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu. Funcţia are grad de secretar de stat. 

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Florin-Irinel Cotoşman se numeşte în funcţia de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată în decizia 308/2014 semnată de premierul României, Victor Ponta şi intrată în vigoare începând cu data de 27 noiembrie.

Fostul auditor al Camerei de Conturi Olt a fost numit în noua funcţie la propunerea ministrului Mediului şi Schimbărilor Climatice, înaintată cabinetului primul ministru la începutul lunii octombrie.

Florin Cotoşman este unul dintre cei doi auditori al Camerei de Conturi Olt al căror control efectuat în 2011 la Finanţele Publice Olt s-a transformat într-un scandal mediatic de mari proporţii care a avut ca efect schimbarea din funcţie a directoarei de atunci a instituţiei, Elena Gherghină. Deşi actul de control nu fusese elaborat într-o formă finală, informaţii din acesta au „scăpat” către presă, apărând pe adresa electronică a mai multor publicaţii din Olt. „Scăparea” nu a putut fi imputată celor doi auditori externi, întrucât la rezultatele controlului avuseseră acces şi persoane din cadrul Finanţelor Publice. 

Pe fondul scandalului mediatic şi în condiţiile în care raportul celor de la Camera de Conturi Olt scotea în evidenţă mari nereguli în privinţa rambursării de TVA către firmele unor oameni de afaceri locali, Direcţia de Finanţe Olt a atacat în instanţă decizia Camerei de Conturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here