Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt îşi vor intensifica, în ultima lună a anului, controalele în unităţile care pregătesc şi comercializează produse alimentare specifice sărbătorilor de iarnă.
Reprezentanţii DSP Olt vor intra, în perioada 15 – 24 decembrie, în toate laboratoarele de patiserie şi cofetăriile din judeţ pentru a verifica dacă operatorii economici respectă legislaţia în vigoare privind aditivii alimentari, enzimele, aromele şi coloranţii, condiţiile de depozitare a aditivilor, dacă aceştia fac parte din lista substanţelor permise să fie utilizate în produsele alimentare şi dacă sunt utilizaţi în conformitate cu bunele practici de fabricaţie. De asemenea, inspectorii sanitari vor fi atenţi la respectarea cerinţelor de etichetare, la buletinele de analiză, vor preleva probe şi vor verifica dacă angajaţii sunt la zi cu controlul periodic al sănătăţii, dar şi dacă unităţile respective sunt autorizate din punct de vedere sanitar.
În perioada 29 – 31 decembrie, reprezentanţii DSP Olt vor lua la bani mărunţi unităţile de alimentaţie publică şi colectivă (cantinele) care organizează petreceri de Revelion, unde inspectorii sanitari vor verifica, printre altele, condiţiile de funcţionare şi de depozitare a materiilor prime, meniul special, starea de sănătate a personalului şi existenţa echipamentului de protecţie.
Inspectorii sanitari au un plan de acţiune foarte bine pus la punct şi nu vor trece nimic cu vederea, urmând să aplice sancţiunile prevăzute de legislaţie acolo unde situaţia o impune pentru a nu se ajunge la focare, spun reprezentanţi din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică.