Şefa Parchetului Olt, prim-procurorul Otilia Chiriţă, va trece pe funcţie de judecător, la Tribunal

Şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procurorul Otilia Chiriţă, va trece pe o funcţie de judecător la Tribunalul Olt. Solicitarea ei a fost aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii şi se aşteaptă decretul preşedintelui României.

„Solicitarea mea a fost soluţionată favorabil de Consiliul Superior al Magistraturii şi acum aştept ca preşedintele României să semneze decretul, care va fi publicat în Monitorul Oficial al României. Abia atunci pot să ocup noua funcţie dorită”, a declarat, pentru Olt-Alert, şefa parchetului judeţean. La ce secţie a tribunalului va lucra, nu ştie încă. „Nu ştiu la ce secţie voi fi repartizată. Asta depinde de posturile vacante din tribunal şi de preşedintele instituţiei”, a mai spus Otilia Chiriţă.

Atribuţiile funcţiei de conducere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor fi preluate, cel mai probabil, de procurora Daniela Aspra, care a candidat pentru postul de prim-procuror adjunct al parchetului şi care a obţinut cel mai mare punctaj, potrivit unor surse judiciare. Ulterior, postul de pe care pleacă Otilia Chiriţă va fi declarat vacant. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here