Tribunalul Olt va avea un nou preşedinte, în persoana judecătoarei Carmen Marinescu

Actualul vicepreşedinte al Tribunalului Olt, judecătoarea Eugenia Carmen Marinescu, va fi preşedintele instituţiei începând din ianuarie 2015, după ce a dobândit cel mai mare punctaj la concursul pentru ocuparea postului.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante la nivelul instanţelor şi parchetelor s-a desfăşurat în perioada septembrie – octombrie, ultima probă, cea scrisă, în cadrul căreia au fost testate cunoştinţele candidaţilor în domeniile managementului, comunicării şi resurselor umane. desfăşurându-se în 23 octombrie. Cel mai bun punctaj în cursa pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Tribunalului Olt l-a obţinut Eugenia Carmen Marinescu. Pentru această funcţie au mai candidat judecătorii Ionel Grigorie, Marin Constantin Piţu (judecători la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal) şi Liliana Oprea (şefa Secţiei Penale din cadrul aceleiaşi instanţe).

Eugenia Carmen Marinescu a absolvit Facultatea de Drept Spiru Haret Bucureşti în anul 1999, examenul de licenţă susţinândul în cadrul Univesrităţii Bucureşti. În perioada 1999 – 2006 ea a profesat ca avocat în cadrul Baroului Olt. A fost, apoi, judecător la Judecătoria Târgu Lăpuş (2006 – 2009), vicepreşedinte al Judecătoriei Slatina (2009 – 2010) şi judecător la Tribunalul Olt din 2010. În 2013 ea a fost numită, prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii 650/2013, în funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Olt în urma promovării concursului. Mandatul acesta ar fi expirat la data de 15.07.2016. 

Potrivit ultimei declaraţii de avere postată pe site-ul CSM, Eugenia Carmen Marinescu deţine două hectare de teren agricol în localitatea Potcoava, 2.500 mp de teren forestier în aceeaşi localitate, un teren intravilan de 600 mp (bun comun) şi un apartament în Slatina şi două autoturisme. Ea are şi datorii de circa 120.000 de lei.  
În prezent, funcţia de preşedinte al Tribunalului Olt este ocupată de judecătoarea Iuliana Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here