Paul Stănescu ar renunţa la funcţia de preşedinte al PSD Olt, păstrând-o pe cea ce şef al CJ

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, susţine separarea funcţiilor administrative de cele politice la nivelul preşedinţilor de consilii judeţene, punct discutat şi în cadrul Comitetului Extraordinar Naţional al PSD de duminică. De altfel, Stănescu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că n-ar avea o problemă să renunţe la funcţia de preşedinte al PSD Olt în favoarea celei de preşedinte al Consiliului Judeţean, pe care o deţine din 2008. 

Întrebat pentru care dintre cele două funcţii ar opta în condiţiile în care statutul partidului ar fi modificat astfel încât preşedinţii consiliilor judeţene să nu mai cumuleze şi funcţii politice, Paul Stănescu a declarat fără echivoc că ar renunţa la funcţia de preşedinte al PSD Olt. „În momentul în care cetăţenii ţi-au dat un mandat pe patru ani, eu cred că trebuie să-l duci până la capăt, să rămâi preşedinte de consiliu judeţean pentru că promisiunile, platforma electorală, trebuie finalizate. N-am nicio problemă în a renunţa la funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Olt”, a declarat Paul Stănescu.

El crede că „prea multă putere strică” şi că cumulul de funcţii administrative şi politice la nivelul unui preşedinte de consiliu judeţean „nu este în regulă”. Discutată în cadrul Comitetului Extraordinar Naţional, această temă va fi reluată în următorul congres al partidului.

„S-a discutat, în principiu, atât în cercuri mai restrânse, cât şi în Comitetul Executiv Naţional, problema preşedinţilor de consiliu judeţean. Aşa cum s-a văzut, tot ce se întâmplă cu preşedinţii de CJ nu e un lucru bun şi cred că votul care a fost dat în 16 noiembrie trebuie să ne facă responsabili pe toţi, şi asta o spune un preşedinte de consiliul judeţean în funcţie. Şi eu cred că prea multă putere strică, pentru marea parte a preşedinţilor. Aşa cum s-a văzut public, această cumulare de funcţii, preşedinte de organizaţie – preşedinte de consiliu judeţean, nu este în regulă. Decizia noastră a fost să delimităm aceste funcţii, iar toate aceste lucruri se vor face la congresul pe care îl vom organiza în februarie, cel târziu în martie. În statutul PSD vor apărea anumite automatisme. De exemplu, dacă eşti urmărit penal pentru fapte de corupţie, automat vei fi suspendat din funcţie, indiferent care ar fi aceasta. Dacă eşti cercetat penal, automat vei pierde calitatea de membru al PSD”, a mai spus preşedintele CJ Olt.

Întrebat, în eventualitatea în care va renunţa la funcţia politică, cine va fi potrivit să îi ia locul, Paul Stănescu a afirmat că nu ar fi oportun ca PSD Olt să fie condusă de cineva care are funcţii politice şi la nivelul central al partidului. El a evitat să pronunţe nume. „Este exclus să pronunţ nume pentru că această chestiune se va hotărî în partid, dar cred că o organizaţie judeţeană ar trebui să fie condusă de cel care stă aici, implicat în viaţa publică locală. Este logic acest lucru”, a reliefat Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here