Beizadeaua preşedintelui PNL Scorniceşti a lovit cu maşina o minoră pe trecerea de pietoni

Unul dintre cei doi fii ai preşedintelui PNL Scorniceşti, Ion Moisescu, a provocat, marţi, un accident de circulaţie în centrul oraşului, lovind o minoră pe trecerea de pietoni. Iniţial, Mihai Robert Moisescu, de 23 de ani, ar fi părăsit locul accidentului, însă ulterior s-a întors la victimă şi a întrebat-o dacă doreşte s-o transporte la spital. Autorul are permisul de conducere suspendat în urma unui alt accident rutier, măsură contestată. 

Evenimentul a avut loc în jurul orei 14.00, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Muncii din Scorniceşti, unde victima, Daniela P., în vârstă de 15 ani, a fost lovită la picioare de autoturismul condus de fiul liderul organizaţiei locale a PNL după ce s-a angajat în traversarea străzii. „Marţi, 16 decembrie 2014, în jurul orei 14.00, pe bulevardul Muncii din oraşul Scorniceşti, M. Mihai, de 23 de ani, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, a acostat o fată, P. Daniela, de 15 ani, care s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Victima a fost transportată la spital cu contuzie la gleznă şi nu a necesitat internarea. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Potrivit unui martor ocular, citat de unul dintre poliţiştii care s-a ocupat de caz, iniţial autorul ar fi părăsit locul accidentului, însă ulterior s-a întors şi a întrebat-o pe victimă dacă vrea să o transporte cu maşina la spital, dar fata l-ar fi refuzat, alegând să fie dusă la unitatea medicală din oraş de prietenul ei. În orice caz, cazul a fost anunţat la Poliţie de cadrele medicale, nu de autor. „Un martor m-a sunat şi mi-a spus că a atins-o şi şi-a continuat drumul. După care s-a dus la fată şi a vorbit cu ea, a întrebat-o dacă vrea s-o ducă el la spital şi fata a spus că nu, că se duce cu prietenul ei. N-au sunat pe 112, n-au anunţat pe nimeni. Apoi s-a dus după ea la spital, iar pe noi cei de la spital ne-au anunţat, spunându-se că au o fată pe care a lovit-o o maşină. După aceea, şoferul s-a prezentat la noi”, a declarat unul dintre poliţiştii care s-au ocupat de caz. 

În momentul producerii accidentului, tânărul de 23 de ani avea permisul de conducere suspendat în urma unui alt accident rutier petrecut în urmă cu circa o lună. Şoferul putea conduce, însă, autoturismul în baza certificatului de grefă obţinut după ce a contestat măsura aplicată de organele de poliţie. „Autorul accidentului avea, într-adevăr, permisul de conducere suspendat, dar avea certificat de grefă”, a mai spus Claudia Radu. 

Potrivit unor surse, accidentul de circulaţie pentru care organele de poliţie ar fi aplicat măsura suspendării permisului auto a avut loc în 16 noiembrie 2014, în intersecţia şoselei dinspre Scorniceşti cu DN 65, unde, în jurul orelor 17.00, fiul liderului PNL a lovit cu maşina un alt autoturism. 

În urma accidentului de marţi, oamenii legii au întocmit dosar penal în care fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here