Procesul Lotului Anghel, din amânare în amânare. Tribunalul Olt a acordat un nou termen

Procesul în care fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, alături de fosta directoare economică a primăriei, Maria Tudor, şi de alţi 12 inculpaţi, este acuzat de devalizarea bugetului local, intră în anul 2015 printr-o altă amânare decisă, la termenul de joi, de magistraţii Tribunalului Olt. 
 
Procesul a început în urmă cu un an, când fostul edil şi ceilalţi 13 inculpaţi au fost trimişi în faţa judecătorilor de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Cu toţii sunt judecaţi în stare de libertate după ce Curtea de Apel Craiova le-a admis recursul declarat împotriva hotărârii Tribunalului Olt, care se pronunţase pentru prelungirea arestului preventiv. La termenul de joi, magistraţii au amânat din nou cauza pentru că a lipsit avocatul unuia dintre inculpaţi, acordând termen la dat de 29 ianuarie 2015.
 

Procurorii spun că, în perioada 2005 – 2012, la nivelul Primăriei Caracal s-a cristalizat un grup infracţional organizat format din factori de decizie şi funcţionari din cadrul instituţiei, fiind cooptaţi şi oameni de afaceri sau persoane aflate în cercul relaţional al membrilor grupării

Gheorghe Anghel și Maria Tudor au pus bazele unui mecanism prin care s-a fraudat bugetul primăriei, prin însuşirea unor sume mari de bani în baza unor documente care atestau efectuarea unor lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfăşurarea de activităţi fictive, susțin procurorii DIICOT. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională din primărie este de 5,2 milioane lei.

Gheorghe Anghel este judecat şi în dosarul „FC Caracal” (a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Director al echipei de forbal), alături de fostul şef al SC IGO SA Caracal, Stelian Veselin (care era preşedinte al Comitetului Executiv al echipei), pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals material, uz de fals şi evaziune fiscală. Din lotul acuzaţilor mai fac parte Cristian Georgescu, fost vicepreşedinte al echipei şi ex-comisar al Gărzii Financiare Olt, Victor Botezatu – trezorier, Petre Neacşu – secretar şi Artemiza Pisică (sora fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş) – fostă directoare economică a SC IGO SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here