Poliţiştii din Olt au confiscat peste 21.000 de articole pirotehnice şi au întocmit 40 de dosare penale

În perioada sărbătorilor de iarnă, poliţiştii din Olt au confiscat peste 21.000 de articole pirotehnice de la comercianţii cu activitate ilegală, constatând totodată aproape 40 de infracţiuni pentru care au demarat anchete penale. Acţiunile oamenilor legii din Olt au făcut parte dintr-o campanie de control derulată la nivel naţional, în perioada 17 noiembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, sub denumirea de „Foc de artificii”.

Mai exact, poliţiştii olteni au confiscat 21.066 de articole pirotehnice cu masa totală de 210 kilograme. În cadrul campaniei specifice sărbătorilor de iarnă, oamenii legii olteni au participat la 88 de acţiuni de control în timpul cărora au fost constatate 39 de infracţiuni, pentru care au fost întocmite dosare penale. 

„Controalele au fost derulate cu precădere în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru descoperirea celor care încalcă prevederile legale din acest domeniu şi, în consecinţă, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Cele mai impresionante capturi au fost făcute de poliţiştii din Slatina, Caracal, Scorniceşti şi Potcoava.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here