Poliţiştii din Corabia au confiscat aproape 30.000 de ţigări de contrabandă de la un bucureştean

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Poliţiei Corabia au confiscat, weekeend-ul trecut, aproape 30.000 de ţigarete provenind din contrabandă şi descoperite în autoturismul unui bărbat din Bucureşti care îşi modificase maşina în aşa fel încât să poată ascundă marfa cu care făcea comerţ ilegal. Pentru bărbatul suspect Judecătoria Corabia a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Descoperirea poliţiştilor a avut loc sâmbătă, când autoturismul cu pricina a fost oprit în trafic de oamenii legii pentru un control de rutină. 

„În ziua de 10.01.2015, pe raza oraşului Corabia, jud. Olt, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Poliţiei oraşului Corabia au depistat pe H.M., de 29 ani, din Bucureşti, care transporta cu un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, cantitatea de 29300 ţigarete, fără a avea banderolă fiscală. Autoturismul, care avea compartimentul interior special modificat, în scopul transportării de ţigarete, a fost indisponibilizat, iar cantitatea de 29300 ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor”, a declarat ofiţerul de relaţii cu presa al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul Iulian Nicolae. Judecătoria Corabia a emis deja mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 zile, faţă de suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.  

„Suspectul este acum cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, prevăzut şi pedepsit de art. 270, alineatele 1 şi 3 din Legea 86/2006 şi al infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de trei grame, 200 ţigări de foi mai mari de trei grame, peste un kilogram tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare de alcool peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, prevăzută şi pedepsită de Legea 571/2003”, a detaliat comisarul Iulian Nicolae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here