Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Jenel Copilău, şi-a tras vecinul în piept pentru o palmă de pământ

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Jenel Copilău, nu se dezminte ca fire atunci când amuşinează un câştig, fie el şi imoral. Ultima faptă de genul acesta s-a consumat între fostul jupân al judeţului Olt şi vecinul său de vilă de la Moşteni, un om al legii, care şi-a lăsat o parte din teren în proprietatea lui Copilău. Nu de bună voie.

Vecinul i-a cerut lui Copilău, într-o bună zi, să dea jos gardul paradit care le despărţea proprietăţile şi să dureze unul nou, din materiale mai bune, mai potrivite ambientului, totul pe cheltuiala sa. După un timp, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt i-a dat un răspuns negativ. Vecinul s-a hotărât atunci să facă noul gard pe proprietatea sa, pierzând jumătate de metru din teren sau chiar mai mult, graniţă rămasă între cele două garduri. I-a adus la cunoştinţă vecinului său hotărârea pe care a aluat-o şi s-a apucat de treabă. La scurtă vreme după ce vecinul lui Copilău a realizat investiţia, gardul vechi a dispărut, astfel că palma de pământ a vecinului a devenit proprietatea sa. „Să vedeţi până unde merge caracterul acestui om”, a comentat proprietarul unei locuinţe din zonă.

Ceartă la cuţite între prieteni

Cazul nu este unul izolat în viaţa lui Jenel Copilău. Acesta a avut un proces în instanţă cu fostul său prieten, coleg de partid şi de muncă vreme de mai mulţi ai, Gheorghe Buică, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pe când instituţia era condusă de Copilău. Cei doi s-au certat la cuţite pe vila de la Moşteni după ce, cu mai mulţi ani înainte, Copilău i-a vândut lui Buică jumătate din împărăţie. Coabitarea a devenit de nesuportat pentru Gheorghe Buică, care într-o zi s-a văzut nevoit să depună la organele de cercetare penală împotriva fostului său şef o plângere. Demersul nu i-a dat câştig de cauză, dar a mărit ura lui Copilău împotriva sa, acesta cerând în instanţa de judecată anularea contractului de vânzare-cumpărare prin care jumătate din proprietate a revenit fostului său coleg de partid şi de muncă. Procesul, derulat la instanţele din Timiş, s-a finalizat anul trecut în favoarea lui Gheorghe Buică.

Prietenia dintre Jenel Copilău şi Gheorghe Buică a început în urmă cu mai mulţi ani, când cei doi deveneau colegi de partid la PRM. În 2004, Copilău devine preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, iar Buică vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii. În timpul mandatului, amândoi migrează la PSD. În 2008, cei doi se despart, Copilău candidând din partea PNL la Senat, iar Buică din partea PD-L tot pentru un post de senator; amândoi au ratat ţinta. Ulterior, Buică ajunge director la Compania de Apă Olt (post pierdut în august 2010), iar Copilău trece, în 2011, la UNPR, care îi oferă funcţia de subprefect al judeţului. În 2012 el este demis din funcţie, găsind o portiţă deschisă la primăria Balş, unde a devenit auditor. În acelaşi an a încercat, din nou fără succes, să ajungă în Parlamentul României, candidând, din partea PP-DD, în Colegiul 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here