Trei minori din Caracal au fost prinşi de oamenii legii în timp ce tâlhăreau un bătrân de 80 de ani

Trei minori din Caracal, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, au fost prinşi, duminică, de oamenii legii în timp ce tâlhăreau un bătrân de 80 de ani pe o stradă izolată. Ei au fost imobilizaţi de un poliţist şi de un jandarm care se aflau în timpul liber.

Totul s-a petrecut la prânz. Minorii l-au urmărit mai mult timp pe bătrân, până ce acesta a ajuns pe o stradă izolată a oraşului. La momentul considerat de ei oportun, şi-au atacat victima şi, prin violenţă, l-au deposedat pe bătrân de banii pe care îi avea la el, 600 de lei. 

Imediat după comiterea faptei, unul dintre tineri, cel mai mare, a fost urmărit, prins şi imobilizat de doi angajaţi ai MAI. Este vorba de un poliţist şi un jandarm care se aflau întâmplător în zonă, fiind în afara programului de lucru. Aceştia l-au predat pe agresor unui echipaj de poliţie sosit în zonă.

„În urma verificărilor efectuate a rezultat că tânărul, în vârstă de 17 ani, împreună cu alţi doi minori, de 13 şi 15 ani, toţi din municipiul Caracal, au urmărit un bărbat în vârstă de 80 de ani şi, pe o alee izolată, prin folosirea violenţei, l-au deposedat de suma de 600 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, tânărul de 17 ani fiind reţinut, pe o perioadă de 24 ore, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Olt. Ceilalţi doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate.

„Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112, sau se pot adresa direct echipajelor mixte poliţie-jandarmerie”, a precizat Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here