Oltul, sub Cod Galben de ninsori şi viscol. Autorităţile şi societăţile de dezsăpezire sunt în alertă

Județul Olt se află, de vineri până sâmbătă, sub atenționare meteorologică Cod Galben de ninsori viscolite. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a tras semnalul de alarmă către autorităţile publice locale, dar şi către societăţile care se ocupă cu deszăpezirea la nivelul judeţului.
 
Atenționarea este valabilă pentru perioada 06 februarie 2015, ora 16.00 – 07 februarie 2015, ora 14.00. 

„În a două parte a zilei de vineri, 6 februarie, și la începutul nopții de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munților Banatului și cea mai mare parte a Olteniei, Carpaților Meridionali și de Curbură. Apoi, până în dimineața zilei de sâmbătă, 7 februarie, ninsorile se vor extinde și în Muntenia și Dobrogea și va continua să ningă, în general slab, până în orele după-amiezii”, informează meteorologii. 

În zona Olteniei, precipitațiile vor fi mai însemnate și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând ninsoarea, în regiunile sudice, cu voteze de peste 50-60 de km/h. Vântul se va intensifica în regiunile sudice încă din dimineața zilei de vineri. 

„Atenționarea meteo a fost trimisă comitetelor locale pentru situații de urgență din județ și instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dar și societăților care se ocupă cu deszăpezirea la nivelul județului Olt. Informațiile de interes operativ din zona de competență se vor transmite, în cel mai scurt timp, la Centrul Operațional al ISU Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here