Sute de controale şi amenzi de zeci de milioane lei vechi, în ianuarie, din partea DSP Olt

Inspectorii sanitari au derulat, luna trecută, aproape 200 de controale în domenii precum alimentaţie, învăţământ, cosmetice sau unităţi sanitare, altele decât spitalele, aplicând amenzi de zeci de milioane de lei vechi şi zeci de avertismente.
 
Reprezentanţii Serviciului de Control în Sănătatea Publică Olt au efectuat 180 de controale în mai multe domenii, aplicând amenzi în valoare totală de 3.700 de lei pentru diferite deficienţe. Cea mai mare amendă, de 1.500 de lei, a fost aplicată pentru modul de viaţă al populaţiei.
 
„În domeniul alimentaţiei au fost efectuate 41 de verificări, fiind aplicate două avertismente şi o amendă de 800 de lei, în vreme ce în domeniul tutunului inspectorii sanitari au verificat 21 de unităţi, dintre care una a fost avertizată, iar două au primit amenzi în valoare de 200 de lei. În domeniul deşeurilor cu potenţial contaminant au fost derulate 20 de controale, reprezentanţii Direcţiei de sănătate Publică fiind nevoiţi să împartă şapte avertismente şi două amenzi care au cumulat 1.200 de lei. 10 alte avertismente au fost aplicate unor instituţii de învăţământ, domeniu în care au fost efectuate 43 de controale. Avertizate au fost şi nouă unităţi sanitare, altele decât spitalele”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DSP Olt, Manuela Ştefan. 
 
Tot luna trecută Serviciul de Control în Sănătatea Publică a primit 12 sesizări din partea populaţiei, dintre care şapte s-au dovedit întemeiate, iar patru se află în curs de soluţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here