Peste 200 de oameni din Olt suferă de hepatită. Ce trebuie să facă pacienţii pentru a primi tratament special

Peste 200 de persoane din Olt care suferă de afecţiuni hepatice sunt luate în evidenţă de Casa de Asigurări de Sănătate, beneficiind astfel de tratament de specialitate. 

În prezent, la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt sunt înregistraţi cu tratament 85 de pacienţi cu hepatita C şi 123 de persoane cu hepatită B şi B+D. Reprezentanţii CAS au pus la dispoziţia OLT-ALERT paşii pe care un bolnav trebuie să îi parcurgă pentru a putea primi tratamentul adecvat în cazul acestei boli.

Pentru a beneficia de tratamentul specific hepatitelor cronice si cirozei hepatice de etiologie virală, asiguratul trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate un dosar întocmit de un medic dintr-un centru universitar. Dosarul se depune la medicul şef / Serviciul Medical care va analiza dosarele, le va prioritiza şi le va transmite către CNAS.

Întocmirea documentaţiei pentru continuarea tratamentului se poate face si la Spitalul Judeţean de Urgenţa Slatina, ca şi la Spitalul Municipal Caracal.

Ordinea de iniţiere a tratamentului antiviral va fi cea a vechimii dosarelor, după data înregistrării lor la CAS. Fac exceptie de la această regulă pacienţii cu criterii de gravitate (alte afecţiuni asociate cum ar fi cele oncologice sau renale).

„Dacă pacientul nu răspunde la medicamentaţia prescrisă, tratamentul se întrerupe. Există şi cazuri, ce-i drept, rare, în care pacientul renunţă la terapie”, afirmă purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Florea.

Tratamentul specific hepatitelor cronice şi cirozei hepatice de etiologie virală nu se aprobă de CAS Olt, ci de către Comisia de Experţi de la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, cu respectarea criteriilor de includere în tratamentul specific în conformitate cu protocoalele terapeutice elaborate de Ministerul Sănătăţii Publice, a mai precizat Constanţa Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here