ACHIZIŢIE / Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi-a înnoit parcul de utilaje cu încă un excavator

Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt şi-a mărit parcul de utilaje cu un excavator care va fi folosit la lucrările de decolmatare a cursurilor de apă pe care SGA le are în vedere pentru anul 2015.
 
Parcul de utilaje al SGA Olt a fost suplimentat cu încă un excavator pe şenile, nou, cu capacitatea de 0,8 mc/cupă, care, alături un altul aflat în dotarea Sistemului, va fi utilizat la decolmatarea cursurilor de apă, eficienţa acestor acţiuni urmând, aşadar, să se îmbunătăţească. 
 
„Conform planului tehnic propriu pe anul 2015, în acest an sunt prevăzute a se executa o serie de lucrări de decolmatare şi recalibrare mecanică a albiilor cursurilor de apă ce au produs inundaţii prin revărsare peste maluri în cursul anului 2014. Acţiunile noastre au scopul de a asigura o secţiune optimă de scurgere a viiturilor şi îndepărtarea pericolului producerii de noi inundaţii şi, implicit, a pericolului producerii de mari pagube materiale”, a declarat şeful SGA Olt, Adi Florinel Barbu.
 
În acest sens, Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt va acţiona pe 14 cursuri de apă cadastrate, pe raza administrativă a 18 localităţi ale judeţului. Lucrările se vor desfăşura pe 32 de kilometri, însumând un volum de terasamente mecanice de 169.000 mc. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here