Târg pentru locuri de muncă, vreme de două zile, la Slatina. Evenimentul, destinat în special tinerilor

Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România va organiza, în această săptămână, la Slatina, un târg al locurilor de muncă în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene. Evenimentul se adresează în special tinerilor de până la 24 de ani, dar organizatorii susţin că de oportunitatea târgului pot beneficia şi persoane din alte categorii de vârstă.

Târgul locurilor de muncă destinat va avea loc în perioada 23 – 24 februarie, în incinta hotelului Bulevard Prestige din Slatina, zilnic între orele 10.00 – 16.00. Evenimentul va fi dedicat în principal angajatorilor de pe plan local şi regional interesați să recruteze tineri din grupul țintă – tineri cu vârste cuprinse între 16-24 ani, care nu au absolvit bacalaureatul, care sunt în căutarea unui loc de muncă și care au beneficiat de măsuri integrate de ocupare în cadrul Centrului de Garanție pentru Tineri Slatina. Târgul este deschis însă și altor categorii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, potrivit organizatorilor. 

Evenimentul va fi derulat în cadrul proiectului pilot „Garanţii pentru TINEri”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, care este lider de proiect, în parteneriat cu Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România şi cu Blocul Naţional Sindical. 

„Pentru a veni în sprijinul tinerilor care se află în şomaj sau în căutarea unui loc de muncă, Consiliul European, prin ședința din ianuarie 2012, a recomandat statelor membre să inițieze o Schemă de Garantare pentru Tineri care să vizeze măsuri active pentru inserţia profesională a acestora. Schema pilot de tip «Garanţii pentru tineri», finanţată prin POSDRU 2007-2013, va creşte oportunităţile de acces pe piaţa muncii pentru cel puțin 5000 de tineri la nivel național. Implementarea acestei scheme pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului naţional, pe baza căruia se va proiecta Schema de garanţii pentru tineri 2014-2020. Proiectul «Garanții pentru TINEri!» contribuie la atingerea acestor obiective naționale prin operaționalizarea unei Scheme de Garanții pentru tinerii din regiunile București-Ilfov, Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia și Sud Est care nu au absolvit examenul de bacalaureat și nu dețin un loc de muncă, în vederea facilitării accesului acestora pe piața muncii”, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here