Vicepreşedintele Colegiului Medicilor Olt, Viorel Rădulescu, are alergie la jurnalişti: „Vă rog să ieşiţi afară”

Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Olt s-a ţinut, vineri, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina cu porţile închise pentru presă.

Deşi vicepreşedintele colegiului, medicul Viorel Rădulescu, a declarat în faţa întregii asistenţe că nu are nimic de ascuns faţă de presă, la vederea jurnaliştilor prezenţi în sală a oprit lucrările adunării şi a dat afară reprezentanţii mass-media. „Vă rog să ieşiţi afară”, a strigat el când a dat cu ochii de ziarişti.

Dacă la prima strigare a Adunării Generale, care trebuia să aibă loc la începutul lunii, nu au răspuns decât în jur de vreo 18 medici, astfel că întrunirea nu s-a putut desfăşura în condiţiile în care era nevoie de cel puţin două treimi din membrii colegiului, de data aceasta a lipsit însuşi preşedintele organismului, doctorul Marinache Costache, astfel încât lucrările adunării, care s-a bucurat, de data aceasta, de prezenţa a câteva sute de medici, au fost conduse de „adjunctul” preşedintelui, vicepreşedintele Viorel Rădulescu. Vizibil nervos de prezenţa jurnaliştilor în sală, i-a rugat pe aceştia să părăsească sala, deşi tot el le spusese că nu are nimic de ascuns în cadrul Adunării Generale. Aceeaşi reacţie a avut-o şi la începutul lunii, când Adunarea Generală nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum. Rădulescu a invocat un articol din Legea 95 privind reforma în domeniul sănătăţii, articol care se referă la componenţa Adunării Generale, nespecificând că şedinţele acestui for se ţin cu uşile închise. Exact pe acest argument jurnaliştii fuseseră invitaţi, în primă fază, de unul dintre membrii colegiului.

Precizăm că, în Regulamentul de organizare şi funcţionare al Colegiului Medicilor din România, în care se regăsesc articolele din Legea 95/2006, nu se specifică nicăieri că Adunarea Generală se desfăşoară în absenţa reprezentanţilor mass-media. 

Pe ordinea de zi figurează prezentarea şi aprobarea raportului de activitate pe anul 2014, o dare de seamă a Comisiei de Disciplină, balanţa financiar-contabilă pentru anul trecut şi proiecţia bugetară pentru 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here