Autorul crimei din strada Toamnei a avut discernământ în momentul săvârșirii faptei

Bărbatul din Slatina care la începutul lunii ianuarie și-a înjunghiat mortal vecina cu nu mai puțin de 13 lovituri de cuțit a avut discernământ în momentul în care a săvârșit abominabila faptă. Procurorii au intrat în posesia rezultatului expertizei medico-legale căreia autorul crimei a fost supus de experții Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) „Mina Minovici” din București.

Potrivit raportului întocmit de INML „Mina Minovici” transmis Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, bărbatul de 29 de ani a fost în deplinătatea facultăților mintale atunci când și-a ucis vecina lovind-o cu cuțitul de 13 ori în mai multe zone ale corupului. „A fost comunicată expertiza medico-legală şi s-a stabilit că are discernământ. Urmează să vă comunicăm, pe parcurs, care vor fi următoarele proceduri pe care le vom urma”, a declarat procurorul Amina Pantelimon, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, citată de Gazeta Nouă.

Crima s-a petrecut în seara zilei de 15 ianuarie, pe strada Toamnei din Slatina, în zona Liceului cu Program Sportiv, chiar în faţa blocului în care victima își avea locuinţa. Vecinii spun că femeia, Norica Niţu, se întorcea de la piaţă când individul a tăbărât pe ea cu lovituri de cuţit. Medicii sosiţi la faţa locului au numărat iniţial nouă plăgi înjunghiate, opt în zona toraco-abdominală şi una la nivelul gâtului, dar medicii legişti au stabilit că femeia a fost înjunghiată de 13 ori. Una dintre lovituri i-a fost fatală victimei, pentru că cuţitul adânc pătruns i-a secţionat vena jugulară şi carotida.

Anchetatorii nu au făcut public încă motivul crimei, însă șefa Parchetului de pe lângă Tribunalului Olt, prim-procurorul Anca Anuța, susține că acest lucru nu are relevanță în economia anchetei.

Adrian Gălbenuşe este văr cu sportivul Cristian Gălbenușe, înjunghiat mortal de un tânăr de etnie romă, Florian Gulie, într-un scandal petrecut într-un pub din Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here