Olt: peste 500 de absenți și o tentativă de fraudă la simularea primei probe a Bacalaureatului

Peste 500 de elevi olteni din clasele a XI-a și a XII-a au lipsit, luni, de la simularea primei probe a examenului de Bacalaureat, ce-a de Limba și literatura română. În plus, a avut loc și o tentativă de fraudare: un elev de la Liceul Tehnologic Tufeni a fost prins în timp ce se folosea de telefon ca să copieze.

Din cei 4262 de elevi din clasele a XII-a înscriși la simulare s-au prezentat 3.962, înregistrându-se astfel 300 de absenți.

 

Și la nivelul claselor a XI-a au fost înregistrate sute de absențe: din cei 3.477 de elevi înscriși la prima simulare a examenului de Bacalaureat, 3.225 s-au și prezentat la test, 252 de elevi alegând să nu se prezinte în sălile de examen. A existat și o tenativă de fraudă: un elev de la Liceul Tehnologic Tufeni a încercat să se descurce cât mai bine la examen cu ajutorul telefonului. N-a apucat să păcălească comisia de examinare, membrii acesteia poftindu-l afară din sală pe îndrăzneț.

 

„Alte evenimente nu am avut în afara acestei tentative de fraudă nereușită. Am avut însă peste 500 de absențe, mai exact 552 de elevi dintre cei înscriși au ales să nu se prezinte, 300 la nivelul clasei a XII-a și 252 la nivelul clasei a XI-a, deși a fost un test important pentru ei pentru că puteau să-și vadă nivelul de pregătire și puteau corecta anumite lipsuri la nivelul cunoștințelor”, a declarat. pentru OLT-ALERT. purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Olt, Mirela Paraschiv.

Elevii de clasa a XI-a şi a XII-a au susţinut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română de la simularea examenului de bacalaureat.

Deși nu a fost un examen real, testul a fost supravegheat video.

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat va continua marţi cu proba la Limba şi literatura maternă, miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării, pe care o vor susţine doar elevii claselor a XII-a. Rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat vor fi afişate în 12 martie.

 

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a publicat, luni, pe pagina de internet subiectele și baremele de corectare:

 

Simulare BAC 2015 – Barem corectare limba romana, clasa a XI-a, real
Simulare BAC 2015 – Barem corectare limba romana, clasa a XI-a, uman
Simulare BAC 2015 – Barem corectare limba romana, clasa a XII-a, uman
Simulare BAC 2015 – Barem corectare limba romana, clasa a XII-a, uman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here