Două spălătorii şi o topitorie de aluminiu, sancţionate de comisarii de mediu din Olt

Controalele comisarilor de mediu din Olt în primele două luni ale anului s-au lăsat cu sancţiuni contravenţionale de 150 de milioane de lei vechi.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Olt au efectuat, în ianuarie şi februarie, 169 de inspecţii şi controale care au vizat verificarea dispoziţiilor legale în vigoare şi a condiţiilor stabilite în actele de reglementare din domeniul controlului poluării industriale, respectiv din domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi atriilor naturale protejate. Au fost verificate activităţi agricole şi de vânătoare, activităţi de exploatare a resurselor naturale, ferme de porci, activităţi de exploatare forestieră şi prelucrare a materialului lemnos, depozite neconforme menajere si industriale.

„În aceeaşi perioadă s-au realizat 38 de inspecţii la finalizarea proiectelor cu finanţare din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare. Aceste inspecţii au fost realizate în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt”, a precizat comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa.

În plasă au căzut două spălătorii auto, sancţionate cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor autorizaţiei de mediu privind monitorizarea emisiilor la apa uzată, dar şi o topitorie de aluminiu, amendată cu 150 de milioane de lei vechi pentru că nu folosea echipament destinat reţinerii la sursă a poluanţilor provenind din procesul de producţie, astfel că comisarii de mediu au depistat pulberi atât în halele unităţii, cât şi în afara acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here