Olt: 700 de elevi au învăţat să deosebească hrana sănătoasă de cea nocivă în „Lecții pentru sănătate“

De campania de promovare a alimentaţiei sănătoase în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt derulată, sub genericul „Lecții pentru sănătate“, de Prefectura Olt, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, au beneficiat, în primele două luni ale anului, aproape 300 de elevi. 

În primele două luni ale anului 2015, membrii echipei care derulează campania s-au adresat unui număr de 297 de elevi din clase primare şi gimnaziale de la Colegiul Național „Ion Minulescu“ Slatina,  Școala nr.1, Școala „Ștefan Protopopescu“ şi Școala „Constantin Brâncoveanu“, toate din Slatina.

De la începutul anului școlar în curs, peste 700 de elevi au învățat să deosebească hrana sănătoasă de cea nocivă și au dobândit cunoștințe temeinice despre respectarea normelor de igienă, susţin organizatorii campaniei.

„Elevilor li s-a explicat ce consecinţe negative poate avea consumul excesiv de grăsimi, sare, zahăr, îndulcitori şi aditivi alimentari, în detrimentul compuşilor cu efect benefic, cum ar fi fibrele, vitaminele sau mineralele, acest lucru realizându-se prin organizarea unor sesiuni de informare susţinute și a unor jocuri educative interactive”, a declarat prefectul judeţului, Silviu Neacşu.

Obiectivul campaniei este acela de creştere a gradului de informare în rândul elevilor cu privire la adoptarea unei alimentaţii sănătoase și respectarea normelor de igienă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here