Verificările comisiei în cazul pacientei deflorate la Spitalul Slatina, aproape de final

Ancheta internă demarată în cazul pacientei internată la Secţia Psihiatrie care, sâmbătă seară, şi-a pierdut verginitatea întreţinând relaţii sexuale cu un bărbat internat şi el în spital, se apropie de sfârşit. Directorul medical al spitalului, Cătălin Pătru, spune că membrii comisiei ar putea avea un rezultat la sfârşitul acestei săptămâni.

Membrii comisiei constituite la nivelul unităţii sanitare audiază toate cadrele medicale care se aflau de serviciu, pentru a vedea dacă supravegherea bolnavilor s-a derulat conform regulamentului.

„Probabil că până la sfârşitul acestei săptămâni, iar dacă nu, sigur săptămâna viitoare, vom avea un rezultat al verificărilor. Din punct de vedere procedural, atât trebuie să vedem, dacă în secţie, la momentul respectiv, activitatea de supraveghere a pacienţilor s-a desfăşurat în mod corespunzător”, a declarat Cătălin Pătru, afirmând că, potrivit procedurii, partea de supraveghere a pacienţilor care au acest regim le revine cadrelor medii.

Directorul medical al spitalului afirmă că faptul că era virgină nu schimbă cu nimic datele problemei la nivelul afecţiunii de care suferă.

„Pacienta respectivă se afla sub tratament în ziua respectivă şi continuă tratamentul. Ea se află în evidenţa secţiei de mai mult timp. Într-adevăr, la examenul medico-legal s-a constatat faptul că era virgină. Faptul că era virgină nu schimbă însă cu absolut nimic diagnosticul ei. Este un fapt nemedical, cu încărcătură emoţioanlă doar, dar din punct de vedere al serviciilor medicale acordate nu poate avea nici un impact. Şi dacă nu era virgină, circumstanţele şi modul cum s-a abordat chestiunea era aceeaşi”, a mai spus Cătălin Pătru.

Scandalul sexual de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a izbucnit sâmbătă seară, după ce familia fetei de 28 de ani, din localitatea Grădinari, a acuzat că aceasta, internată la mijlocul săptămânii trecută la Secţia Psihiatrie, a fost violată de un bărbat de aceeaşi vârstă, de asemenea, internat în spital. Mama fetei mai spune că fiica ei era virgină. Actul sexual s-a consumat în balconul secţiei. Medicul legist a confirmat consumarea actului sexual, precum şi că fata era virgină înainte de a întreţine relaţii sexuale.

Concomitent cu ancheta internă a spitalului, şi poliţiştii au demarat verificări în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here