Elevii olteni au lipsit cu sutele și la cea de-a doua simulare a Bacalaureatului. Un elev din Drăgănești, eliminat

Elevii olteni au lipsit cu sutele și la cea de-a doua simulare a Bacalaureatului, respectiv la simularea de miercuri a probelor de matematică și istorie. Un elev din Drăgănești-Olt a fost eliminat după ce supraveghetorii l-au prins în timp ce încerca să copieze cu ajutorul telefonului.

 

Din cei 4.262 de elevi de clasa a XII-a care s-au înscris în Olt la examenul simulat al Bacalaureatului, probele de matematică și istorie, peste 400 au lipsit din sălile de examen, la simulare prezentându-se 3.848, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, Mirela Paraschiv.

 

Absențe au fost și în rândurile elevilor de clasa a IX-a, 3.153 dintre cei înscriși prezentându-se la examen. Un elev a fost eliminat după ce a încercat să înșele vigilența supraveghetorilor. „Este vorba de un elev de la Liceul Teoretic din Drăgănești-Olt, care a încercat să copieze folosind telefonul. A fost prins și, evident, eliminat”, a declarat Mirela Paraschiv.

 

Peste 500 de elevi au lipsit și de la simularea probei de limba și literatura română, organizată luni. De asemenea, și atunci un elev, de la Liceul Tehnologic Tufeni, a fost eliminat pentru tentativă de fraudare.

 

Procesul de simulare a examenului de Bacalaureat va continua vineri, 6 martie, cu proba la alegere a profilului şi specializării, numai pentru elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi afișate în 12 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here