Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cere şcolilor să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor din clasa a VIII-a, după ce la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5 doar 50,68 la sută dintre cei care au susţinut probele de examen, potrivit Mediafax.
La simularea Evaluării Naţionale, din totalul celor 187.629 de elevi înscrişi, 180.442 (96,17 la sută) au participat la toate probele, rezultând o rată de prezenţă superioară celei de anul trecut (94,7 la sută), potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Dintre elevii care au participat la simulare, 91.445 (50,68 la sută) au obţinut medii peste 5, procentaj de promovare superior celui din 2014 (48,83 la sută), arată Mediafax.
„Din păcate, judeţul Olt nu excelează. În pofida îmbunătăţirii procentului de promovabilitate de la 2012 către 2013 şi de la 2013 către 2014, atât la examenul de bacalaureat, cât şi la examenul de capacitate, acesta se situează încă sub nivelul mediu pe ţară, care nivel mediu pe ţară este considerat nesatisfăcător. Deci, în judeţul Olt suntem cu un procent de promovabilitate sub acel nivel mediu care este considerat nesatisfăcător şi care, după cum bine se ştie, a generat un număr de 500.000 de absolvenţi de liceu care nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat”, declara, la Slatina, într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei.
Inspectoratul Școlar Județean Olt a încheiat, anul trecut, un parteneriat cu Universitatea Craiova, în cadrul căruia câțiva profesori universitari din Bănie au susținut un program de pregătire suplimentară cu elevii claselor a XII-a din Olt, pentru ca acestora să le crească șansele de a promova examenul maturității. Pentru că reprezentanții IȘJ Olt s-au declarat mulțumiți de efectele parteneriatului, acesta se va derula și anul acesta. Profesorii universitari s-au angajat să susține ore de pregătire și cu cadrele didactice care fac eforturi să se titularizeze pe posturi.