Cadrele didactice vor primi în avans salariile restante ce urmau să fie plătite în 2016. Cât le revine dascălilor din Olt

Dascălii care au câştigat în instanţă plata drepturilor salariale restante vor continua să îşi primească banii în avans, inclusiv pe cei care urmau să îi primească, eşalonat, în 2016. La nivelul judeţului Olt, după ce şi-ai primit în avans sume restante de peste 15 milioane de euro, cadrele didactice ar urma să mai primească peste 8 milioane de euro.

Potrivit ministrului Educaţiei şi Cercetării, Sorin Câmpeanu, dascălii din Olt mai au de încasat 8,7 milioane de euro, sumă care ar fi urmat să fie primită, în mod eşalonat, în 2016. Modificările eşalonărilor operate de guvern fac posibile, în continuare, plăţi în avans, Astfel, primele două tranşe din sumele eşalonate ce urmau să fie primite în 2016 vor fi plătite până la sfârşitul lunii martie 2015.

„Alte 8,7 milioane euro vor fi plătite, tot în avans, în următorul fel: primele două tranşe – până la sfârşitul lunii martie. Drepturile, în total, aferente judeţului Olt pentru anul 2016 totalizează, deci, 8,7 milioane euro”, a declarat ministrul Educaţiei.

La nivelul judeţului Olt, plata drepturilor salariale conform sentinţelor judecătoreşti pe Legea 221 a totalizat, în anul 2014, 15,9 milioane de euro, bani încasaţi în avans de dascăli, care altfel ar fi urmat să fie plătiţi, eşalonat, în 2015.

Sorin Câmpeanu a mai spus că, începând cu 1 iulie 2015, salariile personalului nedidactic vor creşte cu 12%. „Asta presupune un efort bugetar de 46 milioane de lei pentru cei 60.000 de colegi personal nedidactic la nivel naţional, dintre care 53.000 sunt angajaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar”, a precizat ministrul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here