Două asistente din Slatina, cercetate disciplinar în cazul pacientei care şi-a pierdut virginitatea în spital

Două asistente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi cercetate disciplinar în cazul pacientei internate în Secţia Psihiatrie care, în urmă cu două săptămâni, şi-a pierdut virginitatea după ce a întreţinut raporturi sexuale cu un alt pacient internat.

Cele două femei vor fi cercetate de Comisia de Disciplină a spitalului, a hotărât comisia de anchetă internă constituită pentru elucidarea cazului, în faţa căreia asistentele nu au putut argumenta că supravegherea pacienţilor internaţi nu a fost una fără cusur în seara când cei doi bolnavi internaţi au întreţinut relaţii sexuale în balconul secţiei medicale.

„Comisia a stabilit că în seara respectivă pacienta trebuia să fie supravegheată de unul dintre cele două cadre medii aflate la serviciu, sau cele două cadre medii trebuiau să dispună ca unul dintre reprezentanţii personalului de îngrijire să preia acțiunea de supraveghere. Ceea ce nu s-a întâmplat. Neputând, din ceea ce au declarat ele să stabilim dacă responsabilitatea revenea uneia dintre cele două cadre medii, noi vom face propunerea ca amândouă să fie cercetate de Comisia de Disciplină, ca aici să se stabilească ce măsuri vor fi luate din punct de vedere administrativ”, a declarat directorul medical al spitalului, Cătălin Pătru.

Dacă se va considera că neglijenţa celor două asistente constituie abatere disciplinară, sancțiunea prevăzută de lege merge de la simpla mustrare până la desfacerea contracului de muncă. 

„Depinde de cât de mult a fost vină şi cât de mult a fost neglijenţă. Toate sancțiunile sunt prevăzute de lege, sancțiunea maximă fiind desfacerea contractului de muncă. Dar se va stabili dacă a fost se încadrează ca abatere disciplinară şi, dacă se constituie abatere desciplinară, care este sancțiunea în concordanţă cu ce spune legea în astfel de situaţii”, a mai precizat Cătălin Pătru.

Scandalul sexual de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a izbucnit la sfârșitul lunii trecute, după ce familia pacientei de 28 de ani, din localitatea Grădinari, a acuzat că aceasta, internată cu câteva zile înainte la Secţia Psihiatrie, a fost violată de un bărbat de aceeaşi vârstă, de asemenea, internat în spital. Mama fetei mai spune că fiica ei era virgină. Actul sexual s-a consumat în balconul secţiei. Medicul legist a confirmat consumarea actului sexual, precum şi că fata era virgină înainte de a întreţine relaţii sexuale.

Concomitent cu ancheta internă a spitalului, şi poliţiştii au demarat verificări în acest caz, dar nu au ajuns încă la vreun rezultat. „Bărbatul a fost supus unei expertize şi urmează să fie supusă şi fata. Pe noi ne interesează dacă cei doi au avut sau nu discernământ atunci când au întreţinut relaţii sexuale, ca să ne dăm seama dacă a existat o faptă de natură penală sau a fost vorba de consimţământ”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here