Peste 55% dintre elevii din judeţul Olt au trecut cu bine simularea Evaluării Naţionale

În urma centralizării rezultatelor obţinute de elevii de clasa a VIII-a din Olt, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat că peste 55% dintre elevi au trecut cu bine peste simulare, obţinând note de trecere.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), 55,20% dintre elevii olteni care au participat la simulare au obţinut note de trecere. De asemenea, reprezentanţii IŞJ Olt au anunţat că şase dintre elevi au obţinut nota maximă la ambele probe ale Capacităţii. De altfel, 48 de elevi au reuşit să obţină nota 10 fie la proba de limba română, fie la cea de matematică.

Ţinând cont că în judeţe precum Tulcea, Vaslui sau Caraş-Severin procentele de promovare au fost sub 40%, judeţul Olt stă bine, mai spun oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean, procentul fiind superior celui de la simularea Evaluării Naţionale de anul trecut.

Aproape 3.500 de elevi din Olt şi-au testat, în februarie, cunoştinţele la limba română şi matematică în cadrul simulării Evaluării Naţionale. De asemenea, peste 7.000 de elevi din clasele a IX-a şi a XII-a au participat, la începutul acestei luni, la simularea examenului de Bacalaureat, rezultatele urmând să fie afişate în data de 12 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here