Gabi Diaconu, la un pas de liberarea condiţionată. Judecătoria Dr. Tr. Severin a admis cererea inculpatului

Fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu ar putea fi liberat condiţionat din penitenciar după ce magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au admis, recent, cererea depusă de inculpat. Gabriel Diaconu a fost condamnat definitiv, în 2012, de Curtea de Apel Craiova la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie săvârşite în perioada în care a ocupat funcţia de viceprimar, 2004 – 2007.

Soluţia a fost pronunţată de Judecătoria Drobeta Turnu Severin în data de 9 martie. „Admite propunerea şi cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Diaconu Gabriel Marian, deţinut în Penitenciarul Drobeta Tr. Severin. Dispune liberarea condiţionată a petentului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 348/2014, emis în baza sentinţei penale nr. 331/2014 a Judecătoriei Drobeta Tr. Severin”, se arată în Hotărârea nr. 486/09.03.2015. Soluţia nu este definitivă. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a contestat, deja, decizia magistraţilor.

Gabriel Diaconu a fost condamnat, iniţiat, în 2011, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie comise în perioada în care a ocupat funcţia de viceprimar al Slatinei. În urma recursului procurorilor DNA, magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au transformat pedeapsa primită în patru ani de închisoare cu executare. El se află întemniţat, în prezent, în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi actualul primar al Slatinei, Minel Prina, la patru ani de închisoare, dar cu suspendarea pedepsei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here