Prefectul de Olt: Poliţiştii locali au devenit vizibili, sunt pe străzi, este un lucru bun

Dacă în urmă cu două luni prefectul de Olt, Silviu Neacşu, critica atât Poliţia municipiului Slatina, cât şi Poliţia Locală a oraşului, pentru că nu îşi făceau simţită prezenţa în stradă, reprezentantul guvernului în judeţ şi-a schimbat, între timp, părerea. Acesta a adus laude ieri şefilor celor două structuri, spunând că, de data aceasta, poliţiştii se văd mai mult în spaţiul public.

În şedinţa Colegiului Prefectural de marţi, când şefii Poliţiei Locale, Poliţiei Slatina, Poliţiei Piatra Olt şi Poliţiei Potcoava au prezentat rapoarte referitoare la măsurile adoptate de oamenii legii privind protecţia şi siguranţa cetăţenilor în luna februarie, prefectul de Olt a adus laude atât Poliţiei Locale Slatina, cât şi Poliţiei municipale.

„Eu nu pot să constat decât că Poliţia Locală este pe străzi. Poliţiştii locali sunt vizibili pe stradă şi acesta este un lucru bun. Şi Poliţia Slatina este vizibilă. Începem să ne mişcăm într-o direcţie bună, pe un drum bun”, a spus Silviu Neacşu.

Potrivit raportului prezentat de şefului Poliţiei Locale, Adrian Pop, poliţiştii locali au aplicat, în luna februarie, 483 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 75.000 de lei. Pe linie de ordine publică reprezentanţii Direcţiei Poliţia Locală au dat 39 de amenzi în cuantum de 13.800 de lei, o sancţiune contravenţională de 5.000 de lei a fost aplicată în domeniul disciplinei în construcţii, cele mai multe amenzi, peste 350, depăşind valoarea de 43.000 de lei, fiind aplicate la regimul circulaţiei rutiere.

Tot în februarie, Poliţia Slatina a organizat 43 de acţiuni, razii, percheziții domiciliare şi controale pe linia prevenirii faptelor antisociale comise pe stradă, pentru depistarea tinerilor eventuali consumatori de droguri şi implicaţi în săvârşirea unor infracţiuni. De asemenea, poliţiştii slătineni au derulat mai multe acţiuni preventive care au vizat responsabilizarea populaţiei privind conduita de autoprotecţie ce trebuie adoptată în anumite situaţii.

„Cu aceste ocazii au fost distribuite cetăţenilor de 100 flyere cu mesaje preventive şi au fost afişate 100 postere la intrarea în magazine, supermarket-uri, instituţii publice şi zone aglomerate cu risc criminogen”, a spus şeful Poliţiei Slatina, comisarul şef Vasile Stoean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here