Spitalele din Olt nu mai solicită pacienților adeverințe medicale eliberate de Casa de Sănătate

Spitalele din Olt nu mai solicită pacienților adeverințe medicale eliberate de Casa de Asigurări de Sănătate, chiar dacă bolnavii au domiciliul în alte județe. Renunțarea la un asemenea document a avut loc întrucât datele asiguraților au fost introduse și pot fi verificate într-un sistem informatic integrat.

Dacă în unele județe unitățile sanitare de stat încă mai solicită tradiționala adeverință medicală eliberată de casele de asigurări de sănătate, spitalele din Olt au renunțat, deoarece orice pacient poate fi acum verificat într-un sistem informatic dacă este sau nu asigurat.

„Conform legislaţiei în vigoare, verificarea calităţii de asigurat se poate face on-line pe portalul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, doar prin intoducerea CNP-ului. Numai dacă pacientul este asigurat şi apare neasigurat în sistem, vine la casă şi discută cu noi. Dar spitalele din Bucureşti sau de la Craiova nu primesc pacienţii fără această adeverinţă, pe care noi o eliberăm. Am avut discuţii cu reprezentanţii CAS Bucureşti şi Dolj, ei eliberează în continuare aceste adeverinţe şi aşa se explică de ce ni le cer şi nouă. Cei care merg în alte judeţe să-ţi trateze afecţiunile, pot veni să-şi ia aceste adeverinţe, noi le eliberăm. La nivelul judeţului Olt nu este nevoie de această adeverinţă, doar dacă există suspiciuni că este neasigurat”, a declarat președintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Florin Ciocan.

Aplicația de pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate poate fi folosită de oricine doar prin introducerea codului numeric personal și a unui cod pe care îl generează sistemul informatic, accesând pagina http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here