Doi fraţi greci care locuiau în Caracal au tras ţepe de 25.000 de dolari prin vânzări fictive pe Internet

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt au anihilat, marţi, doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea de înşelăciuni şi fraude informatice. Este vorba de doi fraţi greci, Theodoros Tassou (35 ani) şi Nikolaos Tassou (39 ani) care trăgeau ţepe pe internet cu obiecte antice. 

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins, marţi, la două adrese domiciliare din Caracal unde locuiau cei doi cetăţeni greci. În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea cercetărilor, trei laptop-uri, trei telefoane mobile, 40 de CD-uri şi DVD-uri, două memory stik-uri, un pistol deţinut ilegal şi mai multe documente de transfer de bani. Cele două persoane au fost conduse la sediul S.C.C.O. Olt, pentru audieri.

„Cei doi bărbaţi de naţionalitate greacă sunt bănuiţi că, în cursul anului 2012, ar fi introdus, fără drept, date informatice pe reţeaua Internet, privind vânzarea fictivă de bunuri antice, pe site-uri de comerţ electronic şi forumuri de profil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Oamenii legii spun că, prin activitatea infracţională derulată de cei doi greci, au fost prejudiciate mai multe persoane, în principal cetăţeni străini din Uniunea Europeană, America de Nord şi America de Sud, cu aproximativ 25.000 de dolari.

La acţiunile de marţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here