Principalul suspect în cazul crimei din strada Teiului, Slatina, a fost prins de poliţişti în judeţul Vâlcea

Principalul suspect în cazul crimei de vineri seară de la Slatina, Eugen Fană, de 42 de ani, a fost identificat şi prins de poliţişti, sâmbătă dimineaţă, pe raza unei localităţi din judeţul Vâlcea, în timp ce conducea autoturismul pe care îl furase, după faptă, de la familia victimei. El a încercat să se sinucidă în momentul în care a fost identificat de oamenii legii, înghiţind o substanţă necunoscută.

Bărbatul suspect în cazul crimei căreia i-a căzut victimă Nela Micli, de 37 de ani, din Slatina, urmează să ajungă la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru audieri, după ce va fi externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost dus de oamenii legii după ce a încercat să se sinucidă. Potrivit unor informaţii, el lucra la o firmă deţinută de soţul victimei, care îl concediase în ziua crimei. Apropiaţi ai familiei Micli susţin că Eugen Fană era şi prieten de familie cu cei doi soţi, venind des la ei în casă. Cel mai probabil, motivul crimei ar putea fi răzbunarea.

Crima s-a petrecut în jurul orei 20.00, într-un apartament de la etajul I al unui bloc de pe strada Teiului din Slatina, în zona Şcolii de Poliţie. Vrând să intre în locuinţă, soţul femeii a găsit uşa încuiată şi a anunţat pompierii, spunându-le că îi este teamă ca soţia sa, Nela Micli, să nu fi păţit ceva rău. În locuinţă se afla şi un copil de numai şapte ani. Sosiţi la faţa locului, pompierii au pătruns în apartament pe fereastră folosind o autospecială cu scară mobilă, după ce copilul, cooperant, a deschis geamul. Salvatorii l-au scos pe micuţ, încuiat de agresor în dormitorul apartamentului pentru a nu fi martor la crimă, după care au descoperit o privelişte groaznică: soţia bărbatului zăcea fără suflare într-o baltă de sânge, cu mai multe plăgi înjunghiate, dintre care una adâncă la nivelul gâtului. Soţul femeii a descoperit şi absenţa autoturismului din parcarea blocului, un BMW.

La faţa locului au sosit oamenii legii care au demarat ancheta, dar şi medicii legişti.

Suspect în acest caz a fost de la bun început Eugen Fană, angajat al firmei pe care familia Micli o deţine şi de unde respectivul bărbat a fost concediat de soţul femeii chiar în ziua crimei. De altfel, marcat, copilul a povestit că suspectul s-a aflat la ei în apartament în seara crimei. Micuţul a fost lăsat în grija bunicii materne care locuieşte în apropiere şi care, când a aflat ce s-a întâmplat, a avut nevoie de îngrijiri medicale să-şi revină în fire.

Nela Micli lucra ca asistent social, dar era şi mediator autorizat, membră a Asociaţiei profesionale de mediere „Pro-Pact”.

Este a doua crimă oribilă în Slatina în acest an, după cea din ianuarie, în strada Toamnei, unde o femeie a fost ucisă cu 14 lovituri de cuţit, şi al patrulea omor din Olt în 2015, după cazul de la Pîrşcoveni, unde un bărbat şi-a înjunghiat soţia, luându-i gâtul, şi cel de la Bobiceşti, unde un tată şi-a spânzurat fiicele de 9 şi 15 ani, după care s-a omorât şi el folosind tot ştreangul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here