Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” Slatina îşi prezintă oferta educaţională în „Şcoala Altfel”

„Şcoala Altfel” este marcată, în această săptămână, la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” într-un mod în care vizitatorii, elevi de la alte unităţi de învăţământ, pot îmbina, la propriu, utilul cu plăcutul. În vreme ce oaspeţii descoperă secretele unor meserii pe care le-ar putea îmbrăţişa în viitor, ei îşi bucură şi papilele gustative cu produse de patiserie pregătite în laboratorul de Alimentaţie Publică de elevii care se specializează în această meserie.

Reprezentanţii Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” s-au gândit să organizeze şi anul acesta, în cadrul programului „Săptămâna Altfel”, o campanie de promovare a ofertei educaţionale în rândurile elevilor de clasa a VIII-a care, având parte de demonstraţii ale elevilor din liceul-gazdă, ar putea alege să îşi continue studiile aici. Mai mult, în laboratul de Alimentaţie Publică oaspeţii pot degusta produse de patiserie preparate pe loc de elevii instituţiei-gazdă, îmbinând astfel utilul cu plăcutul. Astfel, luni, grupuri de elevi de la şcoli gimnaziale din Slatina, dar şi din alte localităţi, au vizitat mai multe clase.
„Evenimentul de astăzi are scopul de a insufla copiilor alegerea unei cariere, având în vedere că ei se află la terminarea clasei a VIII-a. Pentru astăzi avem invitate mai multe şcoli – Şcoala «Vlaicu Vodă», Şcoala Găneasa, Şcoala Nr. 3, vizitele urmând să continue şi mâine şi până la finalul săptămânii. A fost vizitat, în primul rând, laboratorul de Alimentaţie Publică, cel de Estetică, cel de Design Vestimentar, cel de Comerţ, dar şi restul şcolii. Copiii au posibilitatea, astfel, să se orienteze pentru noul ciclu de învăţământ. Ca şi ofertă educaţională, pentru Alimentaţie Publică, la clasa a IX-a, avem trei clase de liceu, una de profesională, respectiv de bucătar, unde copiii pot să vină şi fără Evaluarea Naţională. La clasa a XI-a, avem curs seral de tehnician în gastronomie. La postliceală, anul I, avem agent economic în unităţi de cazare şi alimentaţi publică – o clasă”, a declarat Nicolae Petrescu, profesor de Alimentaţie Publică. 
Pentru anul de învăţământ 2015 – 2016, Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” are locuri libere în domeniile economic, comerţ, turism şi alimentaţie publică (liceu, profesional şi seral), estetică şi igiena corpului omenesc, industrie textilă şi pielărie, elevii putând deveni tehnicieni în activităţi economice sau de comerţ, hotelărie sau gastronomie, coafori stilişti, designeri vestimentari, bucătari etc. De precizat că liceul derulează parteneriate cu mai mulţi operatori economici din Slatina unde elevii desfăşoară ore de practică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here