Sute de jandarmi olteni au vegheat ca Sărbătorile Pascale să se desfăşoare în siguranţă

În perioada Sărbătorilor Pascale, peste 150 de jandarmi au acţionat acţiona zilnic la nivelul judeţului Olt pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. 

Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii olteni au asigurat ordinea publică în zona Catedralei Episcopale din municipiul Slatina, în zona mănăstirilor Clocociov şi Brâncoveni şi a lăcaşurilor de cult din localităţile Movileni şi Bacea. Totodată, jandarmii olteni au fost prezenţi la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă în localităţile Izvoarele, Dăneasa, Movileni, Brâncoveni şi Tia Mare. 

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au asigurat măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii Călui şi la activităţile cultural-artistice organizate în localităţile Redea, Studina şi Vişina. 

Jandarmii au fost prezenţi în proximitatea lăcaşurilor de cult pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces către acestea, pe timpul afluirii şi defluirii cetăţenilor. La nivelul tuturor structurilor au fost organizate echipaje de intervenţie, pregătite să intervină operativ la solicitările cetăţenilor. 

În această perioadă au fost intensificate măsurile de ordine publică şi au fost desfăşurate acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, cu precădere în zonele aglomerate şi intens circulate, în zona lăcaşurilor de cult, precum şi în preajma discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte, urmărind identificarea şi descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here