Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, întâlniri lunare cu romii pentru sprijinirea acestora

Prefectul de Olt, Silviu Neacşu, şi-a pus în gând să imprime un ritm mai alert implementării strategiei privind incluziunea cetăţenilor romi în judeţ, strategie susţinută de guvern.

Astfel, în fiecare lună Prefectura Olt va organiza întâlniri cu reprezentanţii romilor şi cu diverse instituţii, inclusiv cu administraţiile publice locale pentru identificarea unor soluţii pentru sprijinirea comunităţilor de etnie romă. O primă întâlnire de acest gen s-a consumat marţi.
 
„Având în vedere Strategia Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2015-2020, prefectul județului Olt a avut marţi, 21 aprilie, o întâlnire de lucru cu reprezentanții Organizației Partida Romilor Pro-Europa – Filiala Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Direcției Județene de Evidență a Populației Olt și Primăriei Municipiului Slatina. Întâlnirea a avut drept scop evaluarea, în mod eficient, a principalelor nevoi ale comunității romilor din municipiul Slatina și, implicit, găsirea de soluții pentru sprijinirea acestora”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt. 
Astfel de întâlniri de lucru vor avea loc lunar și vor fi extinse la nivelul tuturor localităților din județ în care există comunități de romi, se mai arată în documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here