Venirea primăverii reduce şomajul în Olt. Cu cât a scăzut numărul şomerilor în martie

Rata şomajului înregistrat în Olt la sfârşitul lunii martie a fost de 8,20 %, cu 0,45 % mai mică decât cea din luna februarie 2015, se arată în cele mai recente date statistice ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Scăderea şomajului este determinată de redeschiderea unor locuri de muncă închise pe timp de iarnă, mai ales în domeniul construcţiilor.

Numărul total de şomeri corespunzător lunii martie a fost de 14.598 de persoane (din care 5.405 femei), cu 807 persoane mai puţin faţă de luna anterioară. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, din totalul somerilor înregistraţi, 2.967 sunt persoane indemnizate, din care 2.615 primesc indemnizaţie de şomaj în cuantum de 75%, iar 352 beneficiază de indemnizatie în proporţie de 50%).

Din totalul şomerilor înregistrati în evidenţele AJOFM Olt, femeile reprezintă 37,03%, rata şomajului în rândul femeilor fiind de 6,25%. 

Scăderea şomajului este determinată de redeschiderea unor locuri de muncă închise pe timpul iernii, mai ales în domeniul construcţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here