Proiect de peste 2,3 milioane lei pentru iniţierea elevilor în tainele afacerilor, lansat la Slatina

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT Slatina a lansat, miercuri, un proiect finanţat din fonduri comunitare pentru iniţierea elevilor de liceu în tainele antreprenoriatului. 

La lansarea proiectului „Firma de exerciţiu – un prim pas în construirea propriei cariere” au participat, alături de organizatori, reprezentanţi ai Patronatului Tinerilor Întreprinzători din Romania (partener în proiect) şi ai liceelor din Slatina, reprezentanţi ai mediului de afaceri local, dar şi elevi din grupul-ţintă.
 
„Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de inserţie pe piaţa muncii a 500 de elevi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ, cuprinşi în activităţi tip firmă de exerciţiu din regiunile de dezvoltare Sud Vest Oltenia şi Bucureşti-Ilfov, prin măsuri de consiliere, orientare vocaţională şi acţiuni cu caracter inovator care vor conduce la dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi la creşterea adaptabilităţii la primul loc de muncă”, a declarat Geanina Birin, responsabilă cu comunicare şi PR în cadrul EUROPROJECT.
 
Concret, firmele de exerciţiu vor funcţiona în cadrul unor ateliere şcolare unde elevii participanţi vor învăţa cum să iniţieze şi să conducă o afacere.
 

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, are o valoare de peste 2,3 milioane de lei şi se derulează în perioada februarie – decembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here