Traficanţi de minori din Olt, arestaţi. Membrii reţelei obligau minore din centre de plasament să se prostituieze

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii DIICOT au destructurat, marţi, o grupare infracţională care exploatau sexual, pe raza judeţului, mai multe minore. Printre acestea se regăsesc şi copile din centre de plasament.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT Olt au efectuat, marţi, opt percheziţii domiciliare în Slatina şi pe raza localităților Oporelu şi Schitu, la locuinţele a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi tâlhărie. 

„Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, cei cinci membri ai grupării infracţionale ar fi recrutat mai multe minore, din centre de plasament, de pe raza judeţului Olt, pe care, prin promisiuni de căsătorie şi prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-ar fi exploatat sexual în municipiul Slatina şi în alte localități din județul Olt”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt. 

Prin activitatea infracţională, membrii grupului ar fi obţinut între 15.000 şi 20.000 de lei. Până în prezent, au fost identificate șapte victime, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, exploatate sexual. Printre acestea se numără şi trei tinere din centre de plasament din Slatina.

În baza probatoriului administrat, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, Marius Gulie, Constantin Stângă, Dan Florin Marin și Cristian Danil. Ulterior, aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații şi al D.G.A.S.P.C. Olt şi de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Olt. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here