Avocat din cadrul Baroului Olt, arestat pentru şantaj, asistenţă şi reprezentare neloială

Avocatul Gheorghe Geamănu din cadrul Baroului Olt a fost reţinut în urmă cu o săptămână şi, ulterior, arestat pentru şantaj, asistenţă şi reprezentare neloială. 

Avocatul oltean a fost prins în flagrant, la biroul său din Craiova, în timp ce primea 5.000 de lei din cei 7.500 lei pe care îi ceruse ca să-i obţină fiului unui doljean, acuzat de viol, o pedeapsă mai mică în instanţă. El ceruse banii ameninţând-ul pe tatăl celui acuzat, minor, că, dacă nu va plăti, va cere pentru fiul lui o pedeapsă mai mare. Din contra, dacă cel şantajat va accepta propunerea, avocatul urma să ceară instanţei de judecată demenţă pentru inculpat. Grav este că Gheorghe Geamănu era apărătorul victimei. El spunea că, dacă va primi banii, nu îl va interesa dacă partea vătămată pe care o apără va fi sau nu despăgubită pentru suferinţele morale la care a fost supusă. 

Pentru că nu avea suma cerută de avocat, Constantin Mită l-a reclamat pe avocat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procurorii punând la punct un flagrant. În 16 aprilie, Constantin Mită l-a sunat pe avocat şi i-a spus că îi poate da doar 5.000 lei din suma pretinsă. În timp ce Gheorghe Geamănu primea banii şi-au făcut apariţia şi anchetatorii. Avocatul a fost ridicat şi dus la audieri, fiin reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, el a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au admis solicitarea procurorilor.

La instrumentarea dosarului, procurorii au primit sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, dar şi sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here