Fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu, condamnat pentru corupţie, a fost eliberat condiţionat

Fostul viceprimar al Slatinei Gabriel Diaconu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, a fost eliberat condiţionat de Tribunalul Mehedinţi. Iniţial, deşi Judecătoria Drobeta Turnu Severin îi admisese cererea de liberare condiţionată, Gabriel Diaconu şi-a retras solicitarea.

Gabriel Diaconu a fost liberat condiţionat printr-o decizie definitivă pronunţată,vineri, de Tribunalul Mehedinţi. „Desfiinţează parţial sentinţa, în sensul că: Admite propunerea şi cererea de liberare condiţionată privind pe intimatul – condamnat Diaconu Gabriel Marian. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei, care nu sunt contrare prezentei decizii”, se arată în soluţia instanţei.

Deşi magistraţii Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin i-au admis, luna trecută, cererea de liberare condiţionată din penitenciar, fostul viceprimar al Slatinei, Gabriel Diaconu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, şi-a retras, pe nepusă masa, solicitarea, alegând să rămână după gratii. Surse din anturajul său susţin că schimbarea situaţiei în ceea ce îl priveşte pe fostul edil ar putea avea o legătură cu cazul fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, urmărit penal şi arestat preventiv pentru şpagă.

 

Gabriel Diaconu a fost condamnat, iniţial, în 2011, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie comise în perioada în care a ocupat funcţia de viceprimar al Slatinei. În urma recursului procurorilor DNA, magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au transformat pedeapsa primită în patru ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi actualul primar al Slatinei, Minel Prina, la patru ani de închisoare, dar cu suspendarea pedepsei. În plus, pentru că instanţa de judecată a făcut o „eroare materială”, Prina a şi putut candida, după pronunţarea condamnării, pentru funcţia de primar al Slatinei la alegerile parţiale din 2013, funcţie pe care a şi obţinut-o.

În prezent, Minel Prina este cercetat din nou în arest la domiciliu pentru complicitate la infracţiunea de trafic de indluenţă în dosarul lui Darius Vâlcov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here