Informare meteo: Ploi torenţiale, vijelii şi grindină în toată ţara, joi. Atenţionare nowcasting pentru Olt

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia de miercuri seară, de la ora 21.00, până joi la ora 21.00 instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor cădea ploi torenţiale şi se vor produce descărcări electrice şi vijelii. ANM a emis şi mai multe atenţionări nowcasting pentru judeţul Olt. 

 

În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată,în noaptea de miercuri spre joi (6.05 – 7.05) în special în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia şi în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zonele montane, iar pe parcursul zilei de joi, 7 mai, cu precădere în Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi local în Oltenia.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

ANM a emis şi mai multe atenţionări nowcasting pentru mai multe zone, printre care se numără şi judeţul Olt. Atenţionarea Cod Galben este valabilă, la nivelul Oltului, între orele 08.00 şi 09.00, interval în care se vor produce descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here