Muniţie de război pe strada Depozitelor din Slatina. Au fost chemaţi în ajutor pompierii

Câţiva muncitori ai unei societăţi comerciale care efectuau lucrări agricole în zona străzii Depozitelor din Slatina au descoperit, joi, mai multe proiectile neexplodate. Ei au chemat la faţa locului pompierii, care au ridicat muniţia.
Pompierii din Slatina au fost chemaţi, joi dimineaţă, pe strada Depozitelor din Slatina pentru a ridica mai multe proiectile găsite din întâmplare. Trei dintre ele aveau încărcătură şi puteau declanşa o tragedie.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a fost solicitat să intervină joi, 7 mai, în jurul orei 09.47, în municipiul Slatina, pe strada Depozitelor, pentru asanarea muniției neexplodate găsită de către muncitorii unei societăți comerciale, pe timpul efectuării unor lucrări agricole. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică aparținând Detașamentului de pompieri Slatina, compusă din trei subofițeri, cu o autospecială pirotehnică”, a declarat un reprezentant al ISU Olt, căpitanul Cornel Gogolan. 

În total au fost găsite patru proiectile explozive provenite din timpul conflictelor armate, trei de calibrul 49 cu încărcătură și un proiectil calibrul 39 fără încărcătură. Acestea au fost ridicate de către echipa pirotehnică și transportate în depozitul inspectoratului, urmând a fi distruse într-un poligon special amenajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here