Un bătrân din Dobroteasa, Olt, arestat pentru tentativă de crimă după ce şi-a înjunghiat un consătean

Un bătrân de 72 de ani, din localitatea olteană Dobroteasa, Ion Ilinca, a fost arestat preventiv, joi, pentru tentativă de crimă după ce şi-a înjunghiat un consătean mai tânăr. 

Fapta s-a petrecut în 22 noiembrie 2014 pe fondul unui conflict spontan şi, iniţial, oamenii legii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de lovire sau alte violenţe. Ulterior, ţinându-se cont şi de informaţiile conţinute de certificatul eliberat medicii legişti, procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei şi l-au prezentat pe autor Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă.
 
„Prin ordonanţa din data de 6 mai 2015 s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în infracţiunea de tentativă de omor, precum şi efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la această faptă faţă de suspectul I.I., reţinându-se că în data de 22 noiembrie 2014, pe fondul unui conflict spontan cu numitul S.F., l-a înjunghiat pe acesta cu un cuţit în zona gâtului şi a spatelui, cauzându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 25 zile de îngrijiri medicale şi i-au pus viaţa în primejdie, astfel cum rezultă din certificatul medico – legal întocmit de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Olt. S-a dispus reţinerea suspectului pentru pe o durată de 24 ore, în Arestul I.P.J. Olt, începând de la data de 6 mai 2015, ora 21:15, până la data de 7 mai 2015 ora 21:15. Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege. În cursul zilei de joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a solicitat arestarea preventivă a inculpatului I. I. la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Propunerea a fost admisă de Tribunalul Olt, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. 

Procurorii fac precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acţiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here