Primăria Corabia cere dragarea Dunării, Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați spune că nu sunt probleme

Deşi autorităţile din Corabia au atras un semnal de alarmă privind navigaţia pe Dunăre în zonă, care ar putea avea de suferit dacă nu se demarează un program de dragare în aval de zona portului, unde s-au format mai multe insule de nisip care împiedică accesul ambarcaţiunilor, Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați spune că nu sunt motive de îngrijorare.
„Având în vedere sprijinul solicitat de Primăria orașului Corabia privind întreținerea șenalului navigabil pe Dunăre, Instituția Prefectului – Județul Olt a a solicitat Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați, în calitatea sa de instituție competentă, analizarea și dispunărea măsurilor legale care se impun. În urma solicitării noastre, Administrația Fluvială a Dunării de Jos Galați a precizat că în zona portului Corabia navigația pe Dunăre se desfășoară departe de port, pe o traiectorie stabilită din anul 2011 și comunicată prin Avizul de Navigatori nr.48/2011”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.
 

În ceea ce privește accesul navelor și convoaielor în Portul Corabia și invers, acesta este asigurat prin zona de la km 626, în momentul de față adâncimile fiind suficiente pentru navigația până în zona portului, mai spun responsabilii Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați. Aceştia susţin că autoritatea fluvială derulează un program, Fast Danube, ce are ca obiectiv îmbunătățirea navigației pe sectorul comun româno-bulgar şi că, în cadrul acestui proiect, va fi analizat și accesul în Portul Corabia prin zona amonte, situată la km 633 – km 632.

Autorităţile din Corabia au tras, în urmă cu o săptămână, un semnal de alarmă în legătură cu condiţiile de navigare pe Dunăre, spunând că este necesară dragarea fluviului în această zonă. Primăria Corabia a făcut apel Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, Ministerul Transporturilor, Prefectura Olt şi către Guvernul României. 

Reprezentanţii administraţiei locale spun că ultima operaţiune de dragare a Dunării a fost efectuată în urmă cu peste 25 de ani şi că este nevoie de o nouă operaţiune de acest fel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here