Peste 100.000 de carduri de sănătate, activate în Olt. Câte persoane au refuzat cardul din motive religioase

La nivelul judeţului Olt fuseseră activate, până joi, peste 100.000 de carduri naţionale de sănătate, susţin reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Olt. Din cele peste 10.000 de carduri returnate de Poşta Română, instituţia mai are pe stoc numai 820 de documente electronice de sănătate.

 
Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), la nivelul judeţului Olt au fost activate 105.289 de carduri naţionale de sănătate, un procent care indică o poziţie bună a judeţului la acest capitol. Instituţia stă bine şi în privinţa distribuirii cardurilor returnate de Poşta Română. Din cele 10.047 de carduri nepredate în primă fază titularilor din diverse motive, doar 820 se mai află pe stocul CAS Olt după ce 7.749 de documente electronice au fost predate medicilor de familie spre a fi înmânate asiguraţilor. De asemenea, 1.478 de carduri au fost predate titularilor prin intermediul ghişeelor Casei de Asigurări de Sănătate, unde nu au fost înregistrate incidente sau nemulţumiri din partea asiguraţilor.
 
„La noi nu au fost înregistrate probleme, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe. Am avut capacitatea de a răspunde celor care ne-au solicitat cardurile care, din diverse motive, nu au ajuns în posesia titularilor de drept prin intermediul Poştei Române”, a declarat preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan. 
Potrivit situaţiei statistice a CAS Olt, până joi 428 de persoane au solicitat eliberarea unui card duplicat, iar 34 de persoane au refuzat cardul din motive religioase sau de conştiinţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here