Procurorul Liviu Bălan, citat a doua oară de instanţă să depună mărturie în procesul Melaniei Renghea

Procurorul Liviu Bălan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina va fi citat din nou ca martor de Tribunalul Olt după ce, marţi, el a lipsit de la procesul în care poliţista Melania Renghea este acuzată de tentativă de omor.

Procurorul Liviu Bălan a lipsit de la termenul de marţi al procesului în care fusese citat ca martor, urmând să fie citat din nou pentru termenul din 30 iunie.
 
„Amână cauza la data de 30 iunie 2015, ora 12:00, pentru când va fi citat cu citaţie martorul Bălan Liviu, cu menţiunea pe citaţie să se prezinte la termenul stabilit cu actul de identitate asupra lui sub sancţiunea aplicării amenzii judiciare”, se arată în încheierea de marţi a instanţei de judecată.
 
Numele său apare în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel care au anchetat acuzaţiile de şantaj şi viol pe care Melania Renghea le-a adus mai multor oameni ai legii, dar şi dosarul în care poliţista a fost trimisă în judecată pentru tentativă de omor după ce, în decembrie 2012, ea l-a înjunghiat pe fostul său şef de la Poliţia Balş, comisarul Gheorghe Barbu. Potrivit informaţiilor OLT-ALERT, când lucra la DIICOT Craiova, procurorul Liviu Bălan este cel care a înregistrat plângerea femeii în legătură cu acuzaţiile de viol. Dosarul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Craiova, care nu a găsit probe concludente în favoarea acuzaţiilor făcute de femeie.
 

Melania Renghea l-a înjunghiat, în decembrie 2012, pe comisarul Gheorghe Barbu, acuzându-l de şantaj şi viol. Fapta femeii s-a consumat în faţa locuinţei din localitatea Bobiceşti a fostului său şef, înjunghiat în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie. Renghea a fost, în mai 2014, condamnată de Tribunalul Olt la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, dar Curtea de Apel Craiova a desfiinţat sentinţa şi a trimis dosarul spre rejudecare la instanţa de fond.

 

Cu două zile înainte de a-şi înjunghia şeful, ea a depus la DIICOT Craiova o plângere în care aducea acuzaţii de viol atât împotriva comisarului Gheorghe Barbu, cât şi împotriva altor oameni ai legii, printre care se mai număra fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu. Acesta a depus împotriva femeii o plângere pentru denunţ calomnios în urma căreia Judecătoria Slatina a condamnat-o pe Melania Renghea, la începutul lunii iunie, la trei ani de închisoare cu suspendare, decizie care nu este însă definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here